Evdə hazırlanmış limonad

Evdə hazırlanmış limonad

Faydalı məsləhətlər

İsti bir yay günündə kölgədə oturub təravətləndirici ev limonadını  yudumlamaqdan daha yaxşı nə ola bilər? Çətin ki, bunun həyatdakı ən yaxşı zövqlərdən biri olduğuna razı olmaz. Üstəlik, belə bir içki hazırlamaq çətin deyil. Resept sadədir, hər şey dahiyanədir: təzə limon, su və tatlandırıcı. Təbii, yüngül, vitaminlərlə zəngin və dadlı, evdə hazırlanan limonad hər kəsin sevəcəyi ən yaxşı yay içkisidir!

Klassik ev limonadı yalnız üç maddədən hazırlanır: limon, su və şəkər və hazırlıq müddəti 15 dəqiqədən çox çəkmir. Fərdi seçimdən asılı olaraq şəkər başqa bir tatlandırıcı ilə əvəz edilə bilər. Tərkibindəki maddələrin keyfiyyətini və hazır məhsulun şirinlik dərəcəsini seçmək və idarə etmək bacarığı, satın alınan hər hansı birinə nisbətən ev limonadının böyük bir üstünlüyüdür. Bu, xüsusilə pəhrizini diqqətlə izləyən və süni qatqısı olan qidalardan çəkinməyə çalışanlar üçün vacibdir.

Evdə hazırlanmış limonad necə hazırlanır?

Limonad hazırlamağın ən çətin tərəfi suyu limondan sıxmaqdır. Adi bir əl ilə hazırlanan sitrus şirəçəkən, təəssüf ki, limon suyunun çıxarılmasının ən təsirli yolu deyil. Problem sadəcə bir qida prosessorunuz və ya güclü bir qarışdırıcınız varsa həll olunur - sadəcə limonları dörddə bir hissəyə ayırın, aşağı sürətlə qida prosessorunun qabında üyüdün və suyu tülbentdən sıxın. Limonadın dadının daha cəlbedici olması üçün suyuna bir az sürtgəcdən keçirilmiş limon qabığı əlavə edə bilərsiniz.

Adi limon suyu sizə çox turş, xoşagəlməz görünürsə, vücudunuz limonun təbii turşuluğuna pis reaksiya verirsə, inanılmaz bir həyat hack istifadə edin: sobanı 200 dərəcəyə qədər qızdırın, limonları yarıya bölün, üstü örtülü bir bişmiş qaba qoyun. perqament kağızı ilə kəsib 20-30 dəqiqə sobada qoyun. Meyvələrin kənarlarında azca kömürlənməsi qorxunc deyil. Bişmiş limonları tamamilə soyudun və həmişəki kimi ev limonadınızı hazırlayın. Yüksək temperatur meyvələrdən artıq turşu çıxaracaq, onları şirin edəcək və içkinin dadı daha zəngin və dərin olacaqdır.

Beləliklə, limon suyu hazırdır. Bir tatlandırıcı seçmək vaxtı gəldi. İçkinin ləzzətinin vahid olması üçün kulinariya yerlərində əvvəlcədən hazırlanmış şəkər şərbətindən istifadə etməyiniz məsləhət görülür (şəkəri su ilə qarışdırın, şəkəri tamamilə əritmək üçün qızdırın və sərinləyin). Əslində şəkəri və limon suyunu yaxşıca qarışdırıb sonra su əlavə edərək eyni təsiri əldə edə bilərsiniz.

Şəkər mümkün olan yeganə tatlandırıcı deyil. Eyni məqsəd üçün dadmaq üçün bal, ağcaqayın şərbəti və ya başqa bir şərbət istifadə edə bilərsiniz. Fruktoza və ya stevia kimi təbii şəkər əvəzedicilərindən də istifadə edə bilərsiniz. Stevia istifadə edildikdə, evdə hazırlanan limonad yalnız dadlı deyil, həm də pəhriz olacaqdır, çünki stevia kalori içermir.

Tatlandırıcı olaraq bal seçmisinizsə, onu bir az isti suda həll edin və sonra reseptə görə limon suyunu və suyun qalan hissəsini əlavə edin.

Evdə hazırlanan limonadın üçüncü tərkib hissəsi sudur. Dərhal limonad təqdim etməyi planlaşdırırsınızsa, əvvəlcədən suyu soyudun. Adi su əvəzinə qazlı su götürsəniz, həm uşaqlara, həm də böyüklərə xitab edəcək günəşdə parıldayan qazlı ev köpüklü limonad alırsınız.

Evdə hazırlanan limonad üçün 1 1/2 litr su üçün 1 stəkan limon suyu (təxminən 8 limonun suyu) və 1 stəkan şəkərə ehtiyacınız olacaq. Sitrus meyvələrinin şirəsi fərqli olduğundan, eynəkləri bəzəmək üçün bir-iki əlavə meyvə və 1 limon və ya əhəng almaq daha yaxşıdır.

Nisbəti dəyişdirərək içkinin biraz daha cazibədar və ya əksinə, biraz daha şirin və ya daha yumşaq bir dadına nail ola bilərsiniz. Hər şey şəxsi seçiminizdən asılıdır!

Evdə hazırlanan limonad seçimləri

Klassik reseptə görə hazırlanmış ev limonadı, müxtəlif təbii qatqılar istifadə edilərək daha da yaxşı və orijinal hala gətirilə bilər. Məsələn, bəzi limonları portağal və ya əhəng ilə əvəz edin. Əhəng və hazır meyvə suyundan istifadə edərək alma və ya albalı ətri ilə təravətləndirici bir içki hazırlaya bilərsiniz.

Limonadın dadı birbaşa içkinin qabına təzə nanə, rozmarin və ya tərxun (tərxun) bir neçə budaq əlavə etsəniz daha da yaxşı olar. Bu otların hamısına Moskvada və digər şəhərlərdə böyük supermarketlərdə rast gəlmək olar. Limonadı daha da ədvalı etmək üçün limonad üçün suyu az qala qaynadaraq qızdırmalı, ocağı söndürməlisiniz, içərisinə xırda doğranmış təzə ot qoymalı, bir saat israr etməlisiniz və sonra klassik reseptə görə limonad hazırlamalısınız.

Və nəhayət, araq, viski və ya cin əlavə edərək evdə hər zaman xüsusi bir tətil limonadı edə bilərsiniz. Belə bir yay əyləncəsinə ləzzətli bir əlavə, hind ədviyyatları sriracha və baharat ilə ızgara yeməklər olacaqdır.

Рекомендуем почитать

Bəzi şirniyyatlarda (məsəl üçün, şəkərbura və paxlavada) qabığı soyulmuş və üyüdülmüş badam..

Azərbaycan mətbəxində zəfərandan yeməklərə gözəl ətir və rəng qatmaq üşün geniş istifadə olunur. Zəfəran..

Qırmızı bibərin bir çox faydaları mövcuddur. Ən əsası artıq çəkidən xilas olmağa kömək edir və artıq yağları..