Tərəvəzlərin Yeyilmə Mövsümləri

Tərəvəzlərin Yeyilmə Mövsümləri

Faydalı məsləhətlər

Mütəxəssislər sağlam qidalanma baxımından bol miqdarda tərəvəz istifadə edilməsini məsləhət görür. Ancaq tərəvəzləri hormonsuz və sağlam bir şəkildə istehlak etmək istəyirsinizsə mövsümündə yeməlisiniz. Hansı tərəvəzi hansı mövsümlərdə istifadə etməyi bilmirsinizsə.

  • Yaşıl soğan: İyul, Avqust, Sentyabr istisna olmaqla digər bütün aylarda
  • Təzə lobya: Aprel-İyul
  • Ağ kələm: Noyabr-Fevral
  • Cəfəri: hər ay
  • Quru soğan: hər ay
  • Şüyüd: hər ay
  • Pomidor: İyun-Noyabr
  • Gül kələmi: Dekabr-Fevral
  • Pərpətöyün: May –Sentyabr
  • Yaşıl bibər: İyun-noyabr
  • Kəvər: Noyabr-Mart
  • Badımcan: İyun-Noyabr
  • Çarliston bibər: İyun-Sentyabr
  • Təzə üzüm yarpağı: May-İyul
  • Yerkökü: Sentyabr-Mart
  • Acı bibər: İyun –Oktyabr
  • İspanaq: Noyabr-Mart

Рекомендуем почитать

Bəzi şirniyyatlarda (məsəl üçün, şəkərbura və paxlavada) qabığı soyulmuş və üyüdülmüş badam..

Azərbaycan mətbəxində zəfərandan yeməklərə gözəl ətir və rəng qatmaq üşün geniş istifadə olunur. Zəfəran..

İsti bir yay günündə kölgədə oturub təravətləndirici ev limonadını  yudumlamaqdan daha yaxşı nə ola bilər?..